Robbert

Brus

RoTaMi.com


augustus 5, 2011Robbert Brus0 Reacties

Mail Attachment Downloader v1.7

Sla al uw e-mailbijlagen in een keer op

 

Wat verreweg het meeste ruimte in uw mailbox kost, zijn de mailtjes met bijlagen. Grote afbeeldingen, pdf-bestanden, Worddocumenten noem het maar op en het wordt via e-mail verstuurt. Voordat u het in de gaten hebt zit u over het quotum van uw mailbox en moet de deze eerst weer worden opgeruimd. Met Mail Attachment Downloader kunnen de bijlagen uit e-mail worden gedownload en op uw computer bewaard. Dit bespaard tijd en u hoeft nu niet een flink aantal mail uit uw mailbox te deleten, maar alleen de mail met bijlagen, welke inmiddels allemaal zijn opgeslagen.

Instellen

De instellingen zijn gemakkelijk, bekende e-mail diensten zoals Hotmail, Gmail en Yahoo, herkent het programma automatisch, hiervoor hoeft alleen het e-mailadres en wachtwoord worden ingevuld. Een eigen pop3 of IMAP server kan worden opgegeven, daarvoor moeten wel even de juiste gegevens worden ingevuld.

 

Filter

Het filter van Mail Attachment Downloader is erg uitgebreid. Er is een basis filter voor de meest gangbare zaken als de bestandsgrote, type bestanden en of het alleen nieuwe of alle berichten gescand moeten worden. Naast het basisfilter is er ook een geavanceerd filter voor het instellen van start- en einddatum en eventuele trefwoorden of voor het instellen van een specifieke ontvanger.

 

Conclusie

Mail Attachment Downloader is een eenvoudig programma, wat snel resultaat biedt. Binnen een handomdraai hebt u alle bijlagen uit uw mail op de computer staan en kunnen de ruimtevretende e-mails verwijderd worden. Jammer is wel dat het programma geen optie biedt om de bijlagen uit de mail te verwijderen.

 

Met Mail Attachment Downloader, download u in een handomdraai alle bijlagen uit uw mail.

 

Freeware

 

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/Server 2008/7

Systeemeisen Onbekend

Maker GearMage

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Herkent automatisch instellingen

uitgebreide filtermogelijkheden

Minpunten

Verwijderd geen bijlagen indien gewenst

 

Een virus zit in een klein hoekje

Hoewel de meeste e-mailservers een eigen virusscanner gebruiken is het een aanrader, om na het downloaden van al uw bijlagen altijd even de virusscanner de bestanden te laten controleren. U kunt beter voorwezen dan genezen.